Jauheliharisotto

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toisinaan meistä jokaiselle tulee päiviä, jolloin ei ole aikaa tai halua ryhtyä tekemään mitään erikoisempaa ateriaa. Toisinaan tulee päiviä, jolloin ruokakaapeista ei löydy mitään erikoisempaa laitettavaksi. Ja toisinaan tulee päiviä, jolloin yksinkertainen jauheliharisotto maistuu vaan niin taivaallisen hyvälle.

Meillä on tapana pakastaa 400 gramman jauhelihapaketti puolitettuna kahteen 200 gramman satsiin. Kun tavallisina arkipäivinä paikalla on vain kaksi syöjää, saa tuosta 200 grammasta esimerkiksi risoton tai keiton. Tai vaihtoehtoisesti yhdistämällä erikseen pakastetut  jauhelihat siitä saa jo pienen satsin jauhelihapihvejä tai lihapullia ja juuri kahdelle sopivan lihamurekkeen – jopa ison makaroni- tai kaalilaation. Näppärää, eikö totta!

Olen niin pitkään käyttänyt joko sika-nauta -jauhelihaa tai parhaassa tapauksessa pelkkää porsasta, että tavallinen jauhettu naudanliha on menettänyt makunsa – saati sitten naudan paistijauheliha. Porsaassa on huomattavasti enemmän makua ja rasvaisuus siinä ei ole alkuunkaan pahasta – päinvastoin. Eikä näin pienissä lihamäärissä edes kannata huolehtia rasvaprosenteista.

ANNOS: 2-3 hengelle
VALMISTUSAIKA: 30 minuuttia

AINEKSET:

  • 200 gr nauta-sika -jauhelihaa
  • 1 iso keltasipuli
  • pieni purkillinen herkkusieniä
  • paprikaa
  • chiliä
  • parsakaalia
  • sitruunaa, persiljaa
  • 1 lihaliemikuutio
  • suolaa, pippuria, paprikajauhetta

Pilko sipuli ja laita pannulle öljyyn hautumaan. Lisää jauheliha ja mausta se suolalla, pippurilla ja paprikalla.

Kun liha on ruskistunut, lisää pilkotut paprikat ja chilit, herkkusienet ja parsakaali. Pyörittele niitä hetki pannulla ja lisää sitten riisi, anna hetki kuullottua. Lisää vettä ja lihaliemikuutio ja anna hautua. Tarpeen mukaan lisää nestettä kiehumisen aikana, mutta huolehdi siitä, että loppuvaiheessa riisin kypsyessä sitä ei ole liikaa.

Sekoita valmiiseen risottoon hienoksi pilkottua persiljaa ja purista sekaan hieman sitruunamehua. Pippuria ja suolaa oman maun mukaan.

Yksinkertaista ja helppoa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s