Possuperunapaistos muurikalla

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Possunsuikaleita ja kasviksia muurikkapannulla eli kotoisammin sanoen ”muurikkapyttistä”, jota meillä melko usein tehdään eri kokoonpanoilla, koska se on helppo ja hyvä ruoka ja erittäin edullinen vaikkapa isommallekin porukalle laittaa.

Ei ole tämä kesä meitä mukavilla grillauspäivillä pahemmin hellinyt. Iltaisin on joko ollut kamalan kylmä, kova tuuli tai sitten on ihan vain vaihteeksi satanut vettä. Osa sopivista leppeistä illoista mennyt muun muassa monenlaisissa isommissa pihaprojekteissa ja isännän monissa kesäajan riennoissa.

Lopulta päästiin itse asiaan ja… meinasi karahtaa koko homma kiville – tai kadota tuhkana tuuleen. Isäntä rupesi talven jäljiltä polttamaan muurikkapannua käyttökuntoon ja epähuomiossa laittoi sen aivan liian kuuman grillin päälle: syttyipä sitten rasva pannulla tuleen. Aikaa hurahti melkoinen tovi onnettomuuden jälkiä putsatessa, mutta saatiinpa loppujen lopuksi kuitenkin kesän ensimmäinen ”muurikkapyttis” possusta, perunasta ja kasviksista. Chiliä tuli laitettua kokonainen palko ja kyllä se melko muikeasti kitalakea poltteli, mutta oli vaihtelun vuoksi ihan kiva makuelämys sekin.

ANNOS: 2-3 hengelle
VALMISTUSAIKA: n. 30 minuuttia

AINEKSET:

  • 200 gr porsaanlihasuikaleita
  • 1 iso keltasipuli
  • 3-4 valkosipulin kynttä
  • 5 keitettyä perunaa
  • 100 gr Piele de Sapo -melonia
  • 100 gr vihreitä papuja
  • puolikas punainen paprika pieneksi pilkottuna
  • 1 chili pieneksi pilkottuna
  • suolaa, pippuria, paprikajauhetta

Keitä perunat valmiiksi jo muutamaa tuntia ennen, jäähtynyt peruna on  mukavampi kuoria ja pilkkoa kuin vastakeitetty. Voi myös mainiosti tehdä edellispäivänä tähteiksi jääneistä keittoperunoista.

Tarvittavat ainekset kuppoihin eroteltuina sen mukaan, missä järjestyksessä ne pannulle laitetaan: lihat yhdessä kupossa, sipulit, pilkotut paprikat, chilit ja valkosipulit toisessa sekä keitetyt perunakuutiot, melonikuutiot ja pavut kolmannessa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Paista ensin lihat runsaassa öljyssä ja lisää niihin vähän suolaa, pippuria ja paprikaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kun lihat alkavat kypsyä, laita sekaan sipuli/paprika/chili/valkosipuliseos. Paista ja pyörittele massaa reilut viisi minuuttia ja lisää sitten loput ainekset ja paista vielä ainakin kymmenen minuuttia, lisää suolaa maun mukaan ja laita tarvittaessa lisää öljyä. Kääntele jatkuvasti, ettei paistos pääse palamaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yllä olevassa kuvassa kaikki ainekset pannulla muhimassa.

Ja sitten vain nauttimaan harvinaisesta herkusta: en niinkään tarkoita toki hyvää ruokaa vaan ihanaa leppeää kesäiltaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s