Iiik, nyt se alkaa…

Tänään vihdoin koitti se suuri päivä, jolloin tästä minun ikiomasta ruokablogistani on tehty julkinen ja suurella jännityksellä jään odottamaan, minkälaisen vastaanoton tulen saamaan.

Reseptejä en sivuille vielä laittanut kuin muutaman, ettei kertarysäyksellä tulee liikaa selattavaa.

Ei tarvitse kuitenkaan pelätä, etteikö niitä lisää tulisi ja vieläpä todennäköisesti varsin reippaaseen tahtiin. Olen tästä kaikesta niin kovin innoissani, että mieleni jatkuvasti pyörittelee ajatuksia ”Mitä laitan huomenna, miten sen laitan, missä kuvaan, mitähän tehdään tulevana viikonloppuna, mitä tarjotaan vieraille”. Noihin pohdintoihin usein iltaisin nukahdankin.

Suurin osa ruuistani lienee tavalla tai toisella ikuistettu nettisivuille jo aikaisemmin, ehkä vain pienin eroin valmistettuina. Tuohon pieneen eroon haluan luottaa: pari ainesosaa enemmän, erilaiset yrtit ja mausteet, hieman eri tavalla kypsyttetty tms. Toisin sanoen uskon kantavani ruokamaailman kekoon sen oman pienen korteni.

Ruuan ensisijainen tarkoitus on ravita, totta kai. Tunnen ihmisiä, jotka eivät välitä tuon taivaallista siitä, miltä ruoka maistuu tai mitä se sisältää, kunhan maha tulee täyteen. Itse en noihin ihmisiin kuulu: kyllä minulla ruoka jää lautaselle, ellei se maistu hyvälle – tai mikä vielä parempi suorastaan herkulliselle. Nuorempana sitä toki saattoi elellä viikkokausia pelkällä voileivällä ja kahvilla, mutta iän karttuessa tarve tehdä ja nauttia hyviä aterioita on muuttunut aina vain tärkeämmäksi. Loppujen lopuksi ruuan laittamisesta ja sen syömisestä muodostuu yksi elämän suurimmista iloista.

Yksin kotona ollessani en yleensä kuitenkaan pahemmin satsaa ruuan laittamiseen: kummasti saattaa muutama päivä hujahtaa nakeilla ja ranskalaisilla, pienellä munakkaalla tai muulla vastaavalla. Minulle ateria ja sen syöminen on mitä suurimmassa määrin myös sosiaalinen tapahtuma, johon ruuasta nauttimisen lisäksi kuuluu seurustelua, naurua ja sopivassa määrin hyvää viiniä.

Eräästä mainoksesta tuttu lause ”hyvä ruoka, parempi mieli” on totisinta totta. Vaan voi sen kääntää toisinkin päin: ”hyvä mieli, parempi ruoka”. Kyllä se ilo tekemisestä näkyy myös lopputuloksessa.

Lämpimästi tervetuloa tutustumaan Ruokasirkukseen!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s