Paahdetut punajuuret

Paahdettujen punajuurien valmistusohjeita taitaa netti olla pullollaan, mutta laitan tämän tänne, jotta sinun ei tarvitse lähteä selaamaan ohjeita eri sivustoilta. Varsin yksinkertainen lisuke valmistaa, mutta kypsymiseen menee aikaa punajuuren koosta riippuen 1-2 tuntia.

Eipä tähän muuta tarvita kuin merisuolaa ja punajuuria. Punajuuria voi valmistaa juuri haluamansa tai tarvitsemansa määrän: omassa ruokaohjeessani olevat kolme punajuurta riittivät kahden hengen aterian lisukkeiksi kahdelle eri aterialle.

ANNOS: 2-3 hengelle
VALMISTUSAIKA: noin puolitoista tuntia

  • 3 pienehköä tai keskisuurta punajuurta
  • merisuolaa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pese punajuuret ja asettele ne uunivuokaan merisuolapedin päälle, juuripuoli alaspäin. Anna muhia 200°:ssa uunissa puolitoista tuntia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Onnettomilta näyttävät toista tuntia uunissa paistuneet punajuuret. Silti se kaunis punaisen väri piilottelee tuolla ruskettuneen ja nahistuneen kuoren alla. Puinen varrastikku toimii paremmin kypsyysmittarina kuin haarukka: kun se menee suhteellisen helposti punajuuren sisään, on punajuuri valmis. En koskaan paahda näitä aivan pehmeiksi – kypsyminen jatkuu vielä jonkin aikaa uunista pois oton jälkeen ja ylikypsä punajuuri on turhan lötkö leikattavaksi ja tarjolle asetettavaksi.

Kuori jäähtyneet punajuuret ja pilko tai viipaloi ne haluamallasi tavalla. Ovat keitettyjä punajuuria maukkaampia esimerkiksi rosollissa tai osana venäläistä sillilautasta.

Tagit:paahdettu punajuuri juurekset

One thought on “Paahdetut punajuuret

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s