Tankoparsaa uunissa ja pannulla paistettuna sekä keitettynä

Valitettavasti tankoparsan sesonkiaika alkaa olla lopuillaan – siinä mielessä blogin aloittaminen osui huonoon ajankohtaan. Lienee kuitenkin niin, että jokainen tankoparsasta pitävä on alkukesän mittaan ehtinyt  jo valmistaa niitä kaikilla mahdollisilla tavoilla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pekoniin käärityt parsat:

Kuori parsat kevyesti nuppuosaa varoen ja poista kova kantaosa.

Ensin 2 minuuttia suolavedessä kiehuneet parsat kiedotaan pekoniin ja asetellaan uunivuokaan ananasviipaleiden, tomaattiviipaleiden ja oliivien päälle. Kaadetaan joukkoon hieman oliiviölyä ja paistetaan 220-asteisessa uunissa 15-20 minuttia. Kerran pari paistumisen aikana kannattaa pannussa olevalla öljyllä voidella alla olevia lisukkeita.

Edellisen kuvan parsat valmiina otsikkokuvassa: tällainen annos käy vallan hyvin pienestä ateriasta tai vaikka alkupaloista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tankoparsaa tomaattisipulikastikkeessa

Kalttaa ja soseuta 2-3 tomaattia (parsojen lukumäärän mukaan) Laita pannuun runsaasti voita ja silppua sekaan joko kelta- tai punasipulia sekä soseutetut tomaatit. Mausta suolalla, mustapippurilla ja lirauksella punaviinietikkaa. Halutessasi voit laittaa sekaan myös yrttejä tai valkosipulia.

Lisää parsat, kääntele välillä ja anna hautua, kunnes ovat valmiita. Kokeile kypsyyttä tikulla tai veitsenkärjellä.

Tämän saman kastikkeen voi tehdä erikseen suolavedessä keitetyille parsoille, mutta huomioi käytetyn suolan määrä, koska parsat ovat jo valmiiksi suolaisia.

Älä päästä pannua liian kuumaksi, voi palaa ja lopputuloksesta tulee jotakin muuta kuin mitä olit toivonut.

tankoparsa ja pinjansiemen 2

Parsa ja pinjansiemenvoi

Kattilassa reilussa suolavedessä keitettyä parsaa. Päälle valutettu pinjansiemenvoita. Pinjansiemenvoin valmistat seuraavasti: Hakkaa pinjansiemeniä osittain hieman pienemmiksi annoksen kokoon sopiva, mielesi mukainen määrä. Kuumenna pannulla runsaasti voita (huom. älä päästä voita palamaan) ja pyörittele pinjansiemeniä siinä, kunnes ne saavan kauniin kullanruskean sävyn. Kaada seos valmiiden tankoparsojen päälle.

Tagit: parsa pinjansiemenvoi pekoniin kääritty parsa pinjansiemen tankoparsa tomaattisipulikastikkeessa

One thought on “Tankoparsaa uunissa ja pannulla paistettuna sekä keitettynä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s