Silliä smetanakastikkeella

Kevyttä ja helppoa kesäruokaa. Uudet perunat ja erinomainen (kaupasta ostettu) kesäsilli sen seurana. Ja vielä parempaa tulee, kun kyytipoikina ovat smetanakastike ja ”isoäidin kurkut”.

Kiva ruoka valmistaa esimerkiksi tällaisena päivänä kuin meillä tänään: aamusta asti huhkittu pensasaidan kimpussa nälkää hankkimassa eikä aikaa ja malttia juurikaan enää ollut illalla ruveta mitään kovin monimutkaista lautasellensa pusailemaan.

Avomaankurkkuakin on meillä vähän pihassa kasvamassa, mutta sen satoa saadaan vielä odotella eikä pienestä sadosta varmaan riitä kuin maistiaisiksi. Onneksi noita on jo kesäkuun alusta lähtien kaupasta saanut. ”Isoäidin kurkku” -nimityksen tämä lisuke on saanut siksi, että isoäitini niitä jo lapsuudessani laittoi – tuoksu on pysyvästi tallentunut hajumuistiini ja näiden laittaminen ja syöminen tuovat aina mummolan keittiön mieleen.

Silliä smetanakastikkeella, ei siis smetanasilliä, vaikka ero onkin lähes nimellinen. Maistuu oivalliselta sillin kera, mutta on kokeilemisen arvoinen lisä muidenkin kalojen ja keitettyjen perunoiden kera.

Perunoiden keittämiseen ja sillin ostamiseen kukaan tuskin neuvoja kaipaa.
Isoäidin kurkkujen teko-ohjeen löydät täältä.

Smetanakastike

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 ANNOS: 2-3 hengelle
VALMISTUSAIKA: 1 purkki (120gr) smetanaa

  • 2 keitettyä kananmunaa
  • kourallinen tuoretta tilliä
  • 2 tl tuoretta, silputtua rakuunaa
  • suolaa

Keitetyt kananmunat pilkotaan ja ”tilsitään” haarukalla siten, ettei niistä ihan muusia tule. Sekoitetaan kaikki ainekset keskenään ja valmista tuli. Suolaa voi kukin varovasti makunsa mukaan lisäillä. Helpolla hyvää.

 

Tagit: avomaankurkku isoäidin kurkut kananmuna silli smetanamunakastike smetanakastike smetanasilli

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s