Kukkakaalimuhennos

Kukkakaalimuhennos tuli tavallaan tutuksi kukkakaalikeiton kautta: koska keitto on niin hyvää ja maittavaa, niin miksei samalla reseptillä voisi tehdä sosettakin. Kokeilu tuotti varsin onnistuneen tuloksen, joka sopii tarjottavaksi niin kalan, kanan kuin lihankin lisukkeena.

ANNOS: 4 hengelle
VALMISTUSAIKA: noin 30 minuuttia

AINEKSET:

  • 1 keskikokoinen  kukkakaali
  • 1 pienehkö keltasipuli tai puolet isommasta
  • Koskenlaskija Perinteinen -sulatejuustoa (maun mukaan)
  • 1-2 dl kuohukermaa
  • suolaa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Säästä kukkakaalin vihreät lehdet, nekin käytetään muhennokseen mukavaa väriä antamaan. Pilko kukkakaali ja laita kiehumaan miedosti suolattuun veteen, lisää joukkoon myös hienonnettu sipuli. Sipulin määrässä kannattaa olla tarkkana: mieluummin hieman liian vähän kuin liian paljon, ettei se peitä kukkakaalin makua – tärkeä osanen kokonaismakua kuitenkin, joten älä jätä lisäämättäkään.Noin puolessa välissä kypsymistä silppua vihreät lehdet joukkoon.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kun kukkakaali on kypsää, kaada keitinvesi pois ja soseuta kaali (mahdollisesti ensin vain survimella), nosta levylle ja lisää nokare voita ja hieman kermaa (tosiaan melko vähän: kukkakaali ei ime nesteitä samoin kuin peruna) ja pieninä paloina Koskenlaskijaa. Aluksi vain noin 50gr.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nosta kattila liedeltä heti, kun kerma alkaa kiehua ja hienonna sauvasekoittimella.
Älä jauha aivan hienoksi soseeksi, kukkakaalin rakeisuus tuntuu tässä soseessa vain hyvältä ominaisuudelta.
Tarkista maku, juustoa voi halutessaan vielä tässä vaiheessa lisätä, mikäli omat makumieltymykset sitä vaativat. Jos lisäät juustoa, niin muista tarkistaa, että se sulaa joukkoon ja sekoita kunnolla. Samoin suolaa voi vielä lopuksi oman maun mukaan lisätä.

Tagit: kasvisruoka kasvisruuat koskenlaskija juusto kukkakaali kukkakaalikoskenlaskijamuhennos kukkakaalimuhennos kukkakaalisose

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s