Gluteenittomat suklaa-ananasmuffinsit

Aina silloin tällöin – tai oikeastaan melko useinkin – tapahtuu, että saan keskellä yötä jonkin kummallisen ja käsittämättömän inspiraation ryhtyä leipomaan. Valmiita tuotoksia sitten odotellaan puolenyön tietämissä. Vaan mikäpä siinä, jos muutenkin kuuluu yökyöpeleiden heimoon.

Aika vähän olen kaiken kaikkiaan kakkuja ja muita hienouksia leivoskellut, vaikka esimerkiksi korvapuustivarasto on pakko pitää ajan tasalla kaiken aikaa. Korvapuusti on lempileivonnaiseni, jota ilman en taitaisi tulla päivääkään toimeen. Tykkään kyllä kokeilla erilaisia juttuja ja nyt gluteenittoman ruokavalion myötä on ollut suorastaan pakko kehitellä uusia leivontaohjeita, koska kaupan gluteenittomista ei mieleisiäni makuja oikeastaan edes löydy.

Tällaiset yön tunteina saadut ahaa-elämykset ovat siitä hankalia, että kaapeista ei välttämättä tarvittavia aineksia löydy. Nyt oli sikäli onni matkassa, että kaikkia perustarvikkeita oli varastossa, mutta ei oikeastaan mitään kivaa lisämakua ananasrenkaita lukuunottamatta. Ja mitä sitten laittaa päälle: kaapin perukoille unohtuneet leivonnaisten koristeluun tarkoitetut massat ja pursotteet olivat kaikki kovettuneet pakkauksiinsa ja tomusokeria oli ehkä puolen desin verran laatikon pohjalla – ei kermaa, ei hilloa, ei nonparelleja – ei mitään.

Niitä ananaksia tosiaan onneksi löytyi  ja ananasta sitten laitoin muffinsitaikinaan ja muutaman palan pinnalle vähän väriä antamaan. Lopputuloksessa se maistui ihan kivalle ja raikkaalle. Päälle nakkasin ihan vain kuvausta varten muutaman vadelman ja sen tomusokerin jämän. Sirkusteltoilta nämä näyttävät, vaan eikös se sovi koko sivuston teemaan!

ANNOS: 12 muffinsia
VALMISTUAIKA: taikinan tekoon 20 minuuttia, paistamiseen 20-25 minuuttia

AINEKSET:

 • 100 gr voita
 • 2 dl sokeria
 • ½ dl fariinisokeria (voi käyttää tavallistakin, jos fariinisokeria ei ole)
 • 2 kananmunaa
 • 1 dl maitoa
 • 4½ dl gluteenittomia vehnäjauhoja
 • ½ dl kaakaojauhetta
 • 3 tl vaniljasokeria
 • 2 tl leivinjauhetta
 • ½ tl suolaa
 • 8 ananasrengasta (taikinaan 4-5 rengasta, päällisen koristeluun 3)

Anna voin ensin pehmentyä.

Valuta ananasrenkaat

Tee valmiiksi erilliseen astiaan seos jauhoista, kaakaosta, vaniljasokerista ja leivinjauheesta.

Pilko 4-5 ananasrengasta hyvin pieniksi paloiksi. Murskaa en suosittele käyttämään, sillä siinä on hieman turhan paljon nestettä mukana ja jos valuttamaan käy, niin siivilän pohjalle ei paljon massaa jää.

Sekoita sitten pehmennyt voi, sokeri, fariinisokeri, kananmunat, ananaksenpalat ja maito keskenään. Tehosekoitinta et tarvitse, etkä vispilääkään – itse sekoittelin puisella paistohaarukalla.

Kaada kuivista aineista tehty seos vähitellen rasvaseokseen samalla hyvin sekoittaen.

Jos käytät paperisia muffinsivuokia, voit annostella taikinan suoraan niihin. Tefloniset muffinsipannut täytyy voidella ensin. Älä annostele aivan täyteen, muffinit kohoavat aika hienosti.

Paista 200°:ssa uunissa 20-25 minuuttia. 20 minuutin jälkeen kannattaa puisella tikulla kokeilla kypsyys. Jos taikina ei siinä vaiheessa enää tartu tikkuun, voi leivonnaiset hyvin ottaa uunista pois – turhan kuiviksi ei kannata paistaa.

Tagit: ananasmuffinsi gluteeniton muffinsi suklaamuffinsi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s