Anjovismunat

Ajatukset kiertävät toisinaan vallan hullunkurisia ratoja. Olin keittämässä kananmunia ja siitä se lähti. Ehkä teistä jotkut vielä muistavat Apu-lehdessä aikanaan olleen sivun, jolla hauskoin kuvin oli selitetty suomenkielen sanoja. No, jostakin nuo sivut putkahtivat mieleen ja ensimmäisenä sana muna-anjovis, joka kuvana oli hieman pikkutuhma.

Tuostapa ajatuksen polut juoksivat sukkelaan vuosien takaisiin jouluihin, jolloin laitoin yhdeksi kalapöydän tarjottavaksi tämän reseptin mukaisia muna-anjovisveneitä. Olin muistavinani, että ne olivat erittäin maukkaita ja siitäpä sitten heti kokeilemaan, että oliko mielikuva oikea tai että onko makumaailma ehkä muuttunut niin paljon, että ko. lisukeruoka ei enää maistukaan.

Vaan kuinkas sitten kävikään. Tein noita söpöjä pikkuveneitä ja sain todeta, että pidän niistä edelleen yhtä paljon kuin vuosia sitten. Oikeastaan ne siis ovat lisukeruoka, jolloin yhdelle aterioitsijalle riittää kaksi puolikasta. Me tällä kertaa söimme niitä vallan pääruokana keitetyjen perunoiden kera ja laitoimme siis kaksi munaa (4 puolikasta) per aterioitsija. Ja kyllä tosiaan mukavalta maistui, kannattaa kokeilla. Meillä varmaan tulevan Joulun herkkupöydästä näitäkin taas pitkästä aikaa löytyy.

ANNOS: lisukeruokana 4 hengelle, pääruokana 2 hengelle
VALMISTUSAIKA: noin puoli tuntia

AINEKSET:

  • 4 kananmunaa (muutaman ylimääräisen voi toki keittää siltä varalta, että sattuu joku keitettäessä rikkoutumaan)
  • 3 anjovisfilettä
  • 5 tl hienoksi hakattua punasipulia
  • tilkka öljyä
  • smetanaa tai kermaviiliä
  • kapriksia

Keitä munat ja jäähdytä hyvin.

Halkaise jäähtyneet munat pituussuunnassa ja ota niistä keltuaiset erilliseen astiaan. Varo rikkomasta valkuaista.

Lisää keltuaisten joukkoon paloitellut anjovisfileet, hienoksi silputtu sipuli ja hiukan öljyä

Soseuta haarukalla ja sekoita hienoksi tahnaksi. Jos haluat laittaa tahnat takaisin “munakuppeihin” pursottimella, tee siitä riittävän ohutta, jotta se tulee tyllasta läpi. Toki tuon tahnan voi lisätä ihan vain lusikallakin.

Päälle miedosti suolalla ja mustapippurila maustettua smetanaa tai kermaviiliä sekä kapriksia.

Tagit: anjovis anjovismunat kananmuna muna muna-anjovis

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s