Pastakastike kanasta ja sian kylkiviipaileista

Erot erilaisten kastikkeiden välillä ovat toisinaan varsin pieniä, mutta kuitenkin merkittäviä. Parin ainesosan lisääminen tai vaihtaminen toiseen tuottaa aivan erilaisen lopputuloksen. Joten vaikka toisinaan meinaa tuntua siltä, että tässä sitä toistaa itseään pastakastikkeiden kanssa, niin kaikki ne kuitenkin ovat omanlaisiansa ja omalla erityisellä tavallaan aromikkaita ja maukkaita.

Kaikkiaan olen blogiin neljä pastakastiketta aikaisemmin ylös kirjannut, yksi niistä on sisältänyt kanaa (ja simpukoita). Eli tämä viides,  kanasta ja sian kylkiviipaleista tehty kastike on taas erilainen ja erimakuinen. Saimme eräältä tuttavalta melkoisen lastin mustapippurituorejuustoa ja koska en siitä erityisemmin leivän päällä välitä, piti keksiä jokin muu tapa käyttää sitä. Tehtiin sitten pastakastiketta, jossa kanan, siankylkiviipaleiden ja erinäisten muiden ainesosien lisäksi on mustapippurituorejuustoa. Ja arvatkaapa mitä, hyväähän siitä tuli!

ANNOS: 2 hengelle
VALMISTUSAIKA: noin 20 minuuttia

AINEKSET:

 • 200 gr kanasuikaleita
 • 100 gr siankylkiviipaleita
 • 3 dl kermaa
 • 1 sellerinvarsi
 • ½-1 chilipalkoa
 • 1 keltasipuli
 • 4 valkosipulin kynttä
 • 1 tl tuoretta silputtua rosmariinia
 • 1-2 rkl mustapippurituorejuustoa
 • 1 rkl sitruunamehua
 • 3 rkl tuoretta silputtua persiljaa
 • (suolaa ja pippuria maun mukaan)

Pilko selleri ja chili hyvin pieniksi paloiksi.

Kuori sipuli ja pilko se hyvin pieniksi paloiksi.

Laita ensin selleri, chili, sipuli ja murskatut valkosipulin kynnet hetkeksi muhimaan öljyyn. Lisää kanasuikaleet ja pieneksi pilkotut sian kylkiviipaleet. Paista kunnes liha on kypsää. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.

Lisää kerma, mustapippurituorejuusto ja hienoksi silputtu rosmariini. Hauduta kunnes kerma on vetäytynyt.

Lopuksi lisää persilja ja sitruunamehu.

Tagit: kana kanapekonikastike kanapekonipasta kanasiankylkikastike mustapippurituorejuusto pastakastike siankylkiviipaleet tuorejuusto kastikkeet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s