Uunissa paistetut kanankoivet

Kanankoivet ovat meillä vuosia olleet sellainen ruoka, jota on tehty, kun varat ovat olleet vähissä tai kun ei oikein ole muuta juuri sillä hetkellä keksitty tai kun on ollut tarvetta saada hyvää ruokaa vähällä vaivalla.

Alunperin konsepti oli se, että koivet paistettiin, riisi keitettiin ja sitten niitä syötiin salaatin kera. Uunivuoan pohjalle kertynyt rasvan, öljyn ja mausteiden sekoitus jätettiin sinne vuokaan ja siivottiin ruokailun jälkeen pois. Jostain kuitenkin yhtenä kertana heräsi mieliteko kokeilla tuota paistolientä riisin kastikkeena. Uskomattoman hyvää! Sen jälkeen on usein tullut aterialla ihmeteltyä, että miten kummassa me olemme voineet heittää noin herkullisen liemen pois.

Vuodet vierivät. Kanat ja riisit on syöty herkullisen paistoliemen kera. Ja puf! Ykskaks iskee taas uusi ajatus: eikö tuossa liemessä voisi samalla kypsyttää jotain muutakin – saataisiin vielä ruokaisampi kastike. Ja niin ollaan taas päästy yhtä askelta eteenpäin. Nyt kanojen kanssa kypsyy mm. tomaatteja, valkosipulia, sellerinvartta, kevätsipulia ja mozzarellaa. On jo niin kertakaikkiaan hyvää, että jos se tuosta vielä paremmaksi muuttuu, niin mitähän se lopulta mahtaakaan olla!

Kuitenkin ollaan vielä muutaman asian suhteen samassa tilanteessa kuin alun alkujaankin. Hyvää ruokaa, kun varat ovat vähissä, mainio vaihtoehto kun ei muutakaan keksi ja syntyy edelleenkin vähällä vaivalla.

ANNOS: 2 hengelle
VALMISTUSAIKA: 35 minuuttia

AINEKSET:

 • 5-6 kanankoipea
 • 2 isoa tomaattia tai 8,9 kirsikkatomaatteja
 • 6 valkosipulin kynttä
 • 2 sellerinvartta
 • keväsipulia leikattuna
 • 6-8 viipaletta mozzarellaa (tai oman makusi mukaan)
 • kasvisöljyä
 • oliiviöljyä
 • suolaa
 • valkopippuria
 • paprikajauhetta
 • kurkumajauhetta
 • curryjauhetta
 • sitruunaa
 • tuoretta basilikaa silputtuna

Laita uuni kuumeneman 220°C:een

Voitele sopivan kokoinen uunivuoka ja asettele koivet siihen. Mausta molemmin puolin suolalla, pippurilla, paprikalla, kurkumalla ja currylla. Kaada kevysti kasvisöljyä koipien päälle ja purista niille myös reilusti sitruunamehua.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leikkaa tomaatit viipaleiksi (kirsikkatomaatit puoliksi) ja asettele vuokaan kanojen väliin.

Pilko sellerinvarsi pieniksi kuutioiksi ja lisää vuokaan. Leikkaa kevätsipulista pari vartta pieniksi paloiksi ja lisää vuokaan.

Kuori ja lohko valkosipulin kynnet ja levittele tasaisesi vuokaan tomaatien, kevätsipulin ja sellerin joukkoon.
Kaada kasvisten päälle tasaisesti vähän oliiviöljyä.

Laita uuniin keskitasolle ja anna paistua noin 20 minuuttia. Ota vuoka hetkeksi ulos, voitele kanoja vuoassa olevalla öljyllä ja lisää mozzaellaviipaleet sekä silputtu basilika.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Anna paistua vielä noin kymmenen minuuttia (paistoaika riippuu hiukan koipien koosta: pienet saattavat tulla nopeamminkin ja suuret ehkä tarvita hiukan pidemmän kypsymisajan). Voitele paistinliemellä pari kertaa paistumisen aikana.

Tarjoile riisin ja raikkaan salaatin kera.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s