Gluteeniton kasvispizza

Tähän on tarkoitus kerätä vain erilaisista kasviksista tehtyjä täytteitä. Lisäilen näitä sitä mukaan kuin kasviversioita tehdään, mutta kuten jo aikaisemmin todettu, meillä suhteellisen harvoin syödään pizzaa, vaikka se niin hyvää onkin.

Pizzapohjan ja pizzalle tehtävän tomaattikastikkeen reseptit ovat jo toisessa blogikirjoituksessa. Niiden ohjeet löydät täältä.

Pizza 1: 

kasvispizza-2

Täytteenä tomaattikastike, juustoraaste, herkkusienet, tomaatit, artisokanpohjat, tummat oliivit ja mozzarella-juusto. Artisokanpohjat ovat tässä versiossa kaupasta säilykkeenä ostettuja. Viimeistele tuoreella rucolalla paistamisen jälkeen.

Levitä ensin tomaattikastike hyvin ohueksi kaulitun tai taputellun pohjan päälle. Seuraavaksi reilu kerros juustoraastetta, jonka jälkeen kaikki kasvikset. Paista 220-asteisessa uunissa ensin noin 10 minuuttia ja lisää sitten mozzarellaviipaleet ja paista vielä noin 10 minuutia tai kunnes taikina on täysin paistunut, reunoiltaan rapea ja kauniin ruskea.

Pizza 2:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Täytteenä tomaattikastike, juustoraaste, artisokan pohjat, vihreä tankoparsa, luumutomaatit, valkosipuli, kesäkurpitsa, gorgonzola-juusto ja rucola.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tankoparsoja on pieniksi paloiksi leikattuna esikeitetty suolavedessä noin viisi minuuttia, valuta hyvin keittämisen jälkeen. Laitoin parsoja kaikkiaan neljä kappaletta, mutta kukin laittanee eri ainesosia omien mieltymystensä mukaan.

Valkosipulin kynsiä on omassa versiossani kuusi kappaletta pieniksi paloiksi leikattuna.

Levitä ensin tomaattikastike hyvin ohueksi kaulitun tai taputellun pohjan päälle. Seuraavaksi reilu kerros juustoraastetta, jonka jälkeen kaikki kasvikset. Gorgonzola-juusto lisätään myös heti, toisin kuin mozzarella. Murentele juustosta mieleisesi kokoisia paloja ja haluamasi määrä.  Paista 220-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes pohja on täysin paistunut, reunoiltaan rapea ja kauniin ruskea. Viimeistele tuoreella rucolalla paistamisen jälkeen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tagit: artisokanpohja gluteeniton pizzapohja gorgonzola kasvipizza kasvispitsa kasvisruoka kasvisruuat mozzarella pizza pitsa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s