Lohicarpaccio

Kala on aina hyvää, oli se sitten valmistettu miten tahansa. Lohi on aina hyvää, oli se sitten valmistettu miten tahansa. Ja graavikalat ovat omasta mielestäni se kaikkein suurin herkku. Perinteisestä graavikalasta tämä carpaccio eroaa siinä, että sen ei tarvitse yön yli olla maustumassa, vaan valmista tulee jo noin tunnissa.

Tämä ohje on, kuten jokunen muukin loistoresepti, alunperin Helsingin Sanomien ruokaliitteestä. Lehti taisi olla jo marraskuulta 2017, enkä tullut sitä talteen laittaneeksi, joten en nyt enää muista ohjeen kirjoittajaa enkä ole edes varma, että kaikki ainesosat ovat täsmälleen kohdallaan. Herkullista tämä joka tapauksessa on näinkin tehtynä – ja syntyy tosi vähällä vaivalla. Suosittelen ehdottomasti  kokeilemaan.

Suolan määräksi laitettu ½-1½ teelusikallista eli jokainen voi laittaa makunsa mukaan. Alkuperäisessä ohjeessa muistaakseni tuo  puoli teelusikallista eikä se ainakaan omaan makuuni ole alkuunkaan riittävän suolaista, hyvä kun edes puolitoista teelusikallista on tarpeeksi.

Samoin greippi- ja limemehua voi käyttää runsaammin, kuin mitä ohjeessa sanotaan.  Mielestäni kalojen tulee kutakuinkin peittyä liemeen, jotta ne kunnolla marinoituisivat. Kokeilkaa ja tehkää makunne mukaan.

ANNOS: 4 hengelle
VALMISTUSAIKA: valmistelu 15 minuuttia, marinointiaika 30 minuutista yhteen tuntiin

AINEKSET:

  • 600 gr lohifileet
  • 1 tl sokeria
  • ½-1½ tl suolaa
  • 3 rkl verigreippimehua
  • 2 rkl limettimehua

Päälle:

  • ½ granaattiomenan siemenet
  • ½ punasipuli
  • ½ dl kuivattuja karpaloita
  • 1 dl hienonnettua tuoretta persiljaa
  • 2 rkl oliiviöljyä

Leikkaa lohi hyvin ohuiksi nahattomiksi viipaleiksi ja levitä tasaisesti sopivan kokoiseen tarjoiluastiaan (viipaleita ei kannata laittaa juurikaan päällekkäin, jotta maustuvat tasaisemmin). Mausta sokerilla ja suolalla.

Purista mehua verigreipistä ja limestä ja kaada mehua ohjeen mukainen (tarvittaessa runsaampi) määrä kalojen päälle. Kalojen tulisi kutakuinkin olla mehun peitossa. Laita muovikelmun alle jääkaappiin maustumaan noin puoleksi tai yhdeksi tunniksi.

Irroittele granaattiomesta tarvittava määrä siemeniä.

Kuori punasipuli ja leikkaa se ohuiksi renkaiksi.

Kun lohi on marnoitunut riittävän kauan, levitä sen päälle punasipulirenkaat, karpalot, granaattiomenat ja silputtu persilja.

Tagit: carpaccio graavikala graavilohi lohi lohicarpaccio

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s