Smetanasilli

Tämä kesä on jo toukokuun alusta asti ollut yhtä käsittämätöntä hellettä. Tällä hetkellä eletään yli 30 asteen lämpötilassa (varjossa) päivästä toiseen ja kovasta lämmöstä kärsivänä ihmisenä en ole jaksanut oikein mitään tehdäkään.

Ilmastointilaitetta yritin kaupoista ja netistä metsästää, vaan kas kummaa, kaikki oli loppuunmyyty ihan joka paikasta. Uusia luvattiin tiettynä päivänä tuleviksi ja kun tiettynä päivänä perään soittelin niin olipa jo ehditty myydä nekin. Onneksi laitoin Facebookiin viestiä tukalasta tilanteestani: heti yksi tuttava otti yhteyttä ja tarjosi omaa, käyttämättä jäänyttä laitettaan. Sen jälkeen elämä onkin ollut suorastaan yhtä juhlaa. Olkoon ulkona kuinka kuuma tahansa, niin minulla on kuitenkin paikka, jossa melkein varpaat palelevat. Varsinainen hengenpelastusväline!

Helteelläkin sitä on kuitenkin syötävä ja lähes kaikki ateriat olemme laittaneet ulkona kello kymmenen aikaan illalla, kun ei ulos ennen sitä ole ollut juurikaan asiaa. Smetanasilli on kuitenkin siitä ihana ruoka hellesäällä, että sen kanssa ei kauaa tarvitse kuumassa keittiössä kokkailla. Helleruokaa, mutta maistuu kyllä pitkin vuotta. Se on helppotekoinen eikä liettä tarvita kuin kananmaikka se toki maistuu ihan milloin vainunien ja perunoiden keittämiseen. Smetanasilli syödään kylmänä, kuten varmaan arvaattekin, joten sopii oikein hyvin kuuman päivän iltaan.

Tarjoillaan keitettyjen perunoiden ja raikkaan salaatin kera.

smetanasilli-2

ANNOS: 2-3 henkilöä
VALMISTUSAIKA: 30 minuuttia

AINEKSET:

  • 1 purkillinen matjessilliä
  • 2-3 kananmunaa
  • 125 gr smetanaa (1prk)
  • 1 pieni keltasipuli
  • tuoretta persiljaa

Keitä kananmunat (9 min) ja anna jäähtyä.

Pilko silli annospaloiksi sopivan kokoisen tarjoiluastian pohjalle tasaisesti.

Hienonna sipuli ja levitä sillin päälle.

Pehmitä smetana lusikalla vatkaten ja levitä se sillin ja sipulin päälle.

Hienonna kananmunan veitsellä ja levitä muiden ainesten päälle. Viimeiseksi lisää tuoretta, silputtua persiljaa oman makusi mukaan.

Tagit: kesäruoka matjessilli silli smetanasilli smetana

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s