Parsakaalia pinjansiemenvoissa

Yksinkertainen on kaunista. Ja usein yksinkertaisimmat ruuat ovat niitä herkullisimpia. Näihin herkkuihin kuuluu myös parsakaali pinjansiemenvoissa – tämä kolmen aineksen liitto tuottaa todella makuhermoja hivelevän elämyksen. Kuten yksi tyttäristäni sanoi maistaessaan tätä ensimmäistä kertaa: “Parasta parsakaalia ikinä!” Olen muuten aivan samaa mieltä.

Monet teistä ovat varmasti syöneet pinjansiemeniä jo vuosia, samoin kuin minä, saamatta minkäänlaisia oireita. Pieni varoituksen sana tähän on kuitenkin lisättävä: jotkut ihmiset saavat siemenistä ns. “Pine mouth”(pinjasuu) -nimisen reaktion. Oireina lähinnä erittäin kitkerä ja paha maku suussa useita päiviä, toisinaan jopa viikkoja. Tutkimusten mukaan tämä oire liittyy ensisijaisesti P. armandii -lajikkeeseen tai sen yhdistämiseen toisiin lajikkeisiin. Tämä on tiedossa myös tuottajilla  eikä kyseistä lajiketta edes pitäisi myyntiin kerätä, vaan vahinkoja sattuu, osaavallekin. Siemen on kuitenkin helposti tunnistettavissa pyöreämmän muotonsa ja toisessa päällä olevan mustan täplän ansiosta.

Tietoa pinjasuusta löytyy mm. täältä.

Itse en kuitenkaan aio tätä herkkua jättää syömättä, en edes siitä pelosta, että joku kerta saisinkin näitä oireita.

ANNOS: 4 hengelle
VALMISTUSAIKA: 15 minuuttia

AINEKSET:

  • 1 parsakaali
  • 1-1½ dl pinjansiemeniä
  • 100 gr voita
  • suolaa
  • vähän sitruunamehua (näin halutessaan)

Pilko parsakaalin nuput sopivan kokoisiksi.

Keitä miedossa suolaliemessä noin 5-6 minuuttia

Pilko pinjansiemenet suhteellisen karkeaksi rouheeksi. Itse mielelläni jätän ison osan siemenistä kokonaisiksi, mutta osa joutaa olla hienompaa rouhetta (irtoaa makua vähän enemmän).

Laita voi sulamaan keskilämpöiselle paistinpannulle ja kaada siemenrouhe sulaneen voin joukkoon. Paahda, kunnes suurin osa siemenistä on kauniin kullanruskeaa, mutta varo polttamasta sen enempää siemeniä kuin voitakaan.

Kaada voi siemenineen parsakaalin joukkoon ja sekoita.

Tagit: parsakaali pinjan siemen pinjansiemen pinjansiemenvoi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s