Litistetyt uuniperunat

Jossakin vaiheessa kesää tuli Instagramissa vastaan valmistusohje aloituskuvan kaltaisten “litistettyjen”  uuniperunoiden valmistamisesta. Idea jäi päähän muhimaan, mutta valitettavasti en sitten myöhemmin enää ihan varmaksi muistanut ohjetta enkä tietenkään sitä, kenen julkaisu se oli (jälkimmäistä pyydän suuresti anteeksi: olisihan toki korrektia mainita alkuperäinen ohje). 

Eipä siinä sitten muu auttanut kuin parhaansa mukaan soveltaa muistikuvaa. Lopputulos oli maultaan ja koostumukseltaan erinomainen ja varmasti tulemme näitä jatkossa useastikin tekemään lisukkeeksi niin lihalle kuin kalallekin.

Yrttejä voi laittaa täysin omien mieltymystensä mukaan – kaikki tämäntyyppiset ohjeet ovat kuitenkin vain suuntaa-antavia ja hyvä resepti joustaa itse kunkin makuun sopivaksi. Näissä on yrtteinä vain tuore timjami ja rosmariini, mutta varmasti tulemme kokeilemaan vähintäänkin valkosipulista versiota.

ANNOS: 3 henkeä
VALMISTUSAIKA: perunoiden keittäminen noin 20 minuuttia ja paistaminen noin 20-30 minuuttia

AINEKSET:

  • 6 pienehköä tai keskikokoista perunaa
  • tuoretta timjamia
  • tuoretta rosmariinia
  • suolaa
  • voita
  • raastettua Parmesan-juustoa

Keitä perunat miedosti suolatussa vedessä täysin kypsiksi.

Laita uuni kuumenemaan 220°C:een.

Raasta Parmesan valmiiksi odottamaan vuoroaan. Määrää tähän ei oikein voi laittaa, kukin ripottelee sitäkin eri ruokiin juuri oman makunsa mukaan – joku tykkää voimakkaasta ja runsaasta juustokuorrutteesta, toinen taas tyytyy miedompaan versioon. Meidän perunoissa raastetta oli suunnilleen ruokalusikallinen/peruna.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ota suoraan kattilasta kuumat perunat öljytylle paistoastialle ja litistä survimella tai muulla vastaavalla, työhön sopivalla välineellä siten että pinta rikkoutuu – eli älä litistä ihan pohjaan saakka, tarkoitus ei ole tehdä lettuja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ripottele pintaan suolaa oman mieltymyksesi mukaan (tai jos et pidä suolaisesta, niin voit jättää suolan kokonaan poiskin).

Lisää jokaisen perunan päälle reilu nokare voita.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ripottele pinnalle hienoksi silputtua timjamia ja rosmariinia tai joitakin muita yrttejä/mausteita oman makusi mukaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Viimeistele perunat ripottelemalla pinnalle raastettua Parmesan-juustoa ja laita 220°C:een uuniin noin 20-30 minuutiksi tai kunnes juusto on kauniisti sulanut ja ruskistunut. Kypsentämistähän nämä eivät varsinaisesti tarvitse, koska ne ovat jo valmiiksi keitettyjä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tagit: peruna uuniperuna litistetty peruna kasvisruuat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s