Kastike lohesta ja katkaravuista

Olen viime kuukausina usein keitellyt lohta pentukoiran ruuaksi nappuloiden sekaan. Kypsää lohta pilkkoessa on jokunen pala suolarippusen kera ihan väkisin eksynyt omaan suuhuni herätellen mielitekoa lohesta valmistettuun ateriaan, joka olisi passeli yhden ihmisen tarpeisiin.

Koittipa lopulta sekin päivä, että en enää tyytynyt pelkästään haaveilemaan. Lopputuloksena syntyi varsin yksinkertainen ja nopeasti valmistuva kokonaisuus, joka ei oikeastaan tarvitsisi edes valmistusohjetta onnistuakseen. Laitan nyt kuitenkin ohjeen ylös kirjaten, jos vaikka joku tästä inspiroituisi omaa versiota kokeilemaan. 

Helteisenä päivänä oivallinen ruoka, kun ei tarvitse pitkään kuuman hellan ääressä seisoa eikä myöskään laittaa uunia päälle lämpöä lisäämään. Olen tämän kesän viettänyt kutakuinkin omissa oloissani seuranani vain iso lauma koiria, eikä yksineläjä juurikaan viitsi nähdä vaivaa monimutkaisten ja aikaa vievien ateriakokonaisuuksien eteen. Kaiken lisäksi kastike oli vielä seuraavanakin päivänä mikrossa lämmitettynä ihan yhtä hyvää.

Kolmantena päivän söin rippeet kylmänä ja sehän vasta oli kaikkein parasta.

Mausteina tässä on vain suola, mustapippuri, sitruunamehu, valkosipuli ja tilli. Yrttejä voi kukin käyttää oman makunsa mukaisesti – tämä oli vain juuri sellainen omia makunystyröitäni hellivä kokonaisuus, että varmasti tulee tehtyä toistamiseen. 

Sopii tarjottavaksi niin pastan kuin riisin kera. Pasta valmistuu samassa ajassa kuin kastikekin. Riisin keittoaika saattaa vaihdella, mutta useimmat kypsyvät kutakuinkin 15 minuutissa – poikkeuksena esimerkiksi Arborio-riisi, jonka keittäminen vie aikaa noin puoli tuntia.

ANNOS: 2 henkeä
VALMISTUSAIKA: 15 minuuttia

AINEKSET:

  • 150 gr lohisuikaleita
  • 100 gr isoja katkarapuja
  • 2-3 dl kermaa
  • 2 valkosipulin kynttä
  • suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan
  • 2 rkl tuoretta hienonnettua tilliä
  • 2 rkl sitruunamehua

Kuumenna tilkka öljyä pannussa ja lisää siihen murskatut valkosipulin kynnet, lohisuikaleet ja katkaravut. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla ja anna hautua pari minuuttia samalla hämmentäen seosta.

Lisää kerma ja anna kiehua, kunnes kerma on vetäytynyt paksuksi ja lisää sitten tilli.

Eikä sitten muuta kuin syömään!

lohikatkarapukastike lohikatkarapupasta pasta kala äyriäiset kastike

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s