Airfryer: broilerin rintaleikettä, kesäkurpitsaa ja parsakaalia

Sain jokin aika sitten kaksi kissankokoista kesäkurpitsaa, joiden lahjoittaja kysyi kyllä ensin, että mahtaako minulla olla käyttöä niin suurille ja vastasin, että eiköhän nuo tavalla tai toisella saada hupenemaan. En todellakaan osannut arvata, että kissankokoinen todella tarkoittaa kissankokoista ellei peräti vielä suurempaa: pituutta lähes puoli metriä ja paksuimmasta kohdasta ympärysmitta noin 36 cm. Pienempikin noista kahdesta painoi yli kaksi kiloa. En ole koskaan aikaisemmin vastaavan kokoisia nähnyt. Olivat kuitenkin erittäin kiinteitä ja hyvänmakuisia.

Koska luonteeseeni kuuluu, ettei mitään heitetä haaskuun, niin ei auttanut muu kuin ryhtyä tuumasta toimeen ja keksimään erilaisia tapoja kyseisen kasviksen hyödyntämiseen. Ensimmäisestä “kissasta” hupeni melkoinen osa vanhimman tyttäreni syntymäpäiväjuhlissa, jolloin nautimme kesän viimeisestä lämpimästä, elokuisesta illasta ja teimme grillivartaita vuorotellen vartaassa kurpitsaa ja porsaanfileetä.

Kuvan mukaisen kokoonpanon rakentelin pari viikkoa sitten ja heti seuraavana päivänä tein ihan samanlaisen, koska broilerin rintafileetä piisasi kahteenkin ateriaan ja koska makukokemus oli erittäin nautinnollinen. Jälkimmäisen jaoin tyttäreni kanssa ja kyllä siitä maha mukavasti täyteen tuli, vaikkei sentään vallan ähkyyn asti. Ja juuri eilen valmistin saman aterian kolmelle hengelle. Aineksia oli tuplasti enemmän ja lisukkeena hyvä herkkusienirisotto. Riitti mainiosti, vaikka ruokapöydässä istuikin yksi valtavan ruokahalun omaava henkilö.

Broilerin ostin valmiiksi marinoituna enkä parempaa olisi osannut itsekään tehdä: mausteina mm. rosmariinia ja karpaloa. Mikäli rintafileet ostaa maustamattomina, niin ne kannattaa laittaa mausteliemeen muhimaan jo edellisenä päivänä. 

Valmistelu oli helppoa. Kurpitsa kuutioiksi ja maustumaan. Parsat ensin sopivan kokoisina nuppuina voisulaan ja mikroon muutamaksi minuutiksi. Ja sitten vaan airfryer “pöhisemään”.

Kesäkurpitsaa riittää, joten jatkoa seuraa.

ANNOS: 1-2 henkeä
VALMISTUSAIKA: noin 25 minuuttia

AINEKSET:

  • n. 200 gr broilerin leikettä valmiiksi marinoituna
  • n. 100 gr kesäkurpitsaa
  • n. 100 gr parsakaalia
  • oliiviöljyä
  • n. ½ tl suolaa
  • chilijauhetta
  • 1 rkl sitruunamehua
  • voita

Pilko noin 100 grammaa kesäkurpitsaa pieniksi kuutioiksi ja laita sopivaan astiaan. Lisää loraus oliiviöljyä, ripaus suolaa, reippaasti chilijauhetta ja noin ruokalusikallinen sitruunamehua. Sekoita hyvin ja jätä maustumaan.

Pilko parsa pieniksi nupuiksi ja kypsennä mikrossa 4-5 minuttia pienessä vesitilkassa ja voisulan kera. Kun valmiit, sekoita hyvin ja jätä vielä voiliemeen odottamaan.

Leikkaa broilerin rintafile 2-3 osaan ja laita airfryeriin. Säädä lämpö 200 asteeseen ja aika 22 minuuttiin. Kun fileet ovat olleet kypsymässä kymmenen minuuttia, käännä ne ja lisää joukkoon kesäkurpitsa.

Seuraavaksi, viiden minuutin kuluttua lisää parsakaali (huom. valuta vesi ensin pois) ja anna kypsyä loput seitsemän minuuttia.

Syö sellaisenaan tai tarjoile hyvän risottoriisin kera.

Tagit: kesäkurpitsa broilerinrinta parsakaali airfryer

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s