Air fryer: porsaanfile

Porsanfile on aina herkkua, tekipä sen millä tavalla tahansa. Erityisen hyvää siitä tulee kunnolla marinoituna ja airfryerissä paistamalla. Yksi iso etu fryerin käytössä on sen nopeus: kuvan kaltainen noin 800 grammaa painava file on täysin kypsä jo 20-25 minuutissa. Toinen plussa tulee mahtavan rapeasta kuoresta, jollaista tavallisessa uunissa ei juurikaan taida saada – ulkogrillissä kylläkin. Tai no, en ole koskaan kokeillut uunin grillivastusta tähän tarkoitukseen, saattaisi hyvinkin tulla samanlainen pinta.

Kolmas plussa sähkön säästössä. Ei esilämmitysaikaa ja nopea kypsyminen.

Minun fryerini ei siis ole kovin iso, kerralla mahtuu vain noin 800 gramman lihanmötkäle. Ei mahdu kokonaisena, joten on puolitettu jo ennen  marinointia.  Isollekin joukolle tätä on jo tehty ja onnistuu mainiosti. Ensin paistettua osuutta syödessä toinenkin satsi ehtii valmiiksi. 

Kokonaista filettä kannattaa uittaa marinadissa vähintään 12 tuntia eli jo edellisiltana kannattaa laittaa maustumaan.

ANNOS: 4 hengelle
VALMISTUSAIKA: marinointi 12 tuntia, kypsennys 20-25 minuuttia

AINEKSET:

  • noin 800 gr porsaan sisäfile
  • marinadi – ainekset alla

Marinadi:

  • ½ dl oliiviöljyä
  • 2 rkl hienoksi silputtua persiljaa
  • 2-4 valkosipulin kynttä hienonnettuna/puristettuna
  • ¼ dl sitruunamehua
  • 1-2 tl suolaa
  • mustapippuria

Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada marinadi lihan päälle. Pyöritä filettä, jotta saat marinadin tasaisesti leviämään koko lihan ympärille. Maustumisen aikanakin kannattaa lihaa käännellä pariin kertaan.

Airfryer säädöt: liha > 180 astetta > 25 minuuttia.

Eikä muuta. Yksinkertaista, vai mitä?

Tagit: porsaanliha porsaan sisäfile airfryer porsaanpaisti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s