Kukkakaalikeitto Koskenlaskijalla

Tämä vaatimattoman näköinen tuotos lautasellani kuuluu ehdottomasi omalla listallani keittojen aateliin. Tosin olen muutoinkin keittojen ystävä ja usein tulee yhden jos toisenkin keiton kohdalla todettua, että ”tämä on kyllä kaikkein parasta keittoa ikinä”.

Kun syö lohisoppaa, se on parasta ja kun syö siskonmakkarakeittoa, se on sillä kerralla vielä lohisoppaakin parempaa. (On kuitenkin olemassa yksi keitto, josta en vieläkään erityisemmin pidä: maitoon keitetty kesäkeitto! Kai sitä jokaisella pitää jokin inhokki olla.)

Kukkakaalikeitto on keittojen tavoin melko helppotekoinen eikä tarvitse kovinkaan suuria ainesmääriä ja jos ison kattilallisen tekee, niin lämmitettäessä vain paranee. Itse pidän tästä kuvan mukaisena versiona, puhtaasti kasvisruokana. Sekaan voi toki laittaa vaikkapa pekonikuutioita, savuporoa tai savustettua lohta – maistuu niinkin ja on ehkä ruokaisampaa.

ANNOS: riippuu kattilan ja kaalin koosta, useammallekin syöjälle piisaa
VALMISTUSAIKA: noin 30-40 minuuttia

AINEKSET

  • 1 pieni tai keskikokoinen kukkakaali
  • 1 isohko keltasipuli
  • 100-200gr Koskenlaskija Perinteinen -tuorejuustoa
  • 3dl kermaa
  • 1 lihaliemikuutio
  • 2 rkl vehnäjauhoja (tavallisia tai gluteenittomia)
  • sitruunaa, suolaa, persiljaa

Valitse ensin riittävän kokoinen kattila, joka ei helposti polta ruokaa pohjaan. Silppua sipuli hienoksi ja paloittele kukkakaali suhteellisen pieniksi palasiksi. Kuumenna öljyä kattilan pohjalla ja pyörittele siinä kaali/sipuli -seosta hetken aikaa.

Lisää joukkoon n. 2 ruokalusikallista (gluteenittomia) vehnäjauhoja ja pyörittele nopeasti kaalin ja sipulin kanssa. Lisää vettä vähitellen kaiken aikaa hämmentäen niin kauan, että liemi on omaan makuusi sopivan sakeaa.

Lisää joukkoon lihaliemi ja anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia hämmentäen niin, ettei liemi pala pohjaan (jauholla suurustettu keitto sen helposti tekee). Sekoita joukkoon kerma ja Koskenlaskijaa pieninä palasina. Laita juustoa vähitellen ja maistele, milloin sen maku sinua keitossa sopivasti miellyttää.

Suolaa tarvittaessa lisää oman maun mukaan.

Lirauta joukkoon vielä vähän sitruunamehua ja silputtua persiljaa. Keitto on valmista, kun kukkakaali tuntuu suussa mukavan pehmeältä.

Tagit: kasviskeitto kasvisruoka kasvisruuat keitto koskenlaskija koskenlaskijakeitto kukkakaali kukkakaalisulatejuustokeitto kukkakaalikeitto sulatejuusto

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s