Pinjansiemenvoissa paistettu siika ja kukkakaalimuhennos

Pinjansiemeniä meillä käytetään moneen eri ruokaan, jossa ne antavat niille varsin pikantin lisämaun. Omissa annoksissani siemeniä saa olla erityisen runsaasti, mutta vähemmälläkin pärjää – kukin makunsa mukaan. Valkoiset kalat kuten siika, kuha, hauki ja jopa pakastesei sopivat erityisen hyvin pinjansiemenvoissa paistettaviksi.

Kukkakaalimuhennos tuli tavallaan tutuksi kukkakaalikeiton kautta: koska keitto on niin hyvää ja maittavaa, niin miksei samalla reseptillä voisi tehdä sosettakin. Kokeilu tuotti tuloksen, joka kuuluu omassa makumaailmassani ihan huipulle. Sopii tarjottavaksi niin kalan, kanan kuin lihankin lisukkeena.

Kala valmistuu niin nopeasti, että kannattaa ensi tehdä sose valmiiksi ennen kuin paistaa kalan. Kala kannattaa kuitenkin suolata ja pippuroida kevyesti jo noin tuntia ennen paistamista. Pinjansiemenet voi rouhia sillä aikaa, kun kukkakaali kiehuu.

Kukkakaalimuhennoksen valmistusohjeen löydät täältä.

ANNOS: 2 hengelle
VALMISTUSAIKA: n. 30-40 min

  • n. 300 gr siikafileitä
  • 2 rkl pinjansiemeniä
  • voita paistamiseen
  • suolaa, mustapippuria, sitruunaa
  • tilliä

Hiero kalojen pintaan vähän suolaa ja rouhittua mustapippuria noin 15 minuuttia ennen paistamista.

Laita voi pannulle sulamaan ja pidä lämpötila koko paistamisen ajan sellaisena, ettei voi pääse palamaan.

Lisää rouhitut pinjansiemet ja anna niiden paahtua kullanruskeiksi ennen kuin lisäät kalan. Kalan paistoaika riippuu sen paksuudesta: ohut filee valmistuu muutamassa minuutissa, paksu filee vaatii enemmän kypsyttelyaikaa. Kun käännät fileet, ripottele jo paistetulle pinnalle hienonnettua tilliä.

Purista valmiiden kalojen päälle hieman sirtuunamehua ja aseta tarjolle pinjansiemenillä höystettynä ja kukkakaalimuhennoksen sekä raikkaan salaatin kera. Nauti!

Tagit:kala koskenlaskija kukkakaali kukkakaalisose paistettu siika pinjansiemen pinjansiemenvoi siika siikaa pinjansiemenvoissa sose sulatejuusto

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s