Hasselbackan perunat

Näitä perunoita laitan toisinaan silloin, kun ateriakokonaisuuteen kuuluu lihan tai kalan lisäksi yksikin ”märkä” elementti kuten tsatsiki, sienisalaatti, kermassa haudutettuja vihanneksia tms. Toimii samoin kuin tavallinen uuniperuna, mutta on juuston ja korppujauhon ansiosta hieman rapsakampi ja maukkaampi.

ANNOS: 2 hengelle
VALMISTUSAIKA 1½ tuntia

AINEKSET:

  • 4 keskikokoista perunaa
  • juustoraastetta tai parmesanrouhetta
  • (gluteenittomia) korppujauhoja tai pähkinärouhetta
  • suolaa
  • voita

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuori perunat ja leikkaa niihin viiltoja (ei tuota isoa lovea) kuvan osoittamalla tavalla. Kuvassa tosin peruna, joka valmistetaan kuorineen ja joka täytetään yrteillä, mutta poikittaisviiltojen idea on sama ja kauhassa nuo viillot on helppo tehdä – ei tule vahingossa leikattua perunaa pohjaan saakka.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Laita voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle hieman suolaa ja laita iso voinokare päälle.

Paista 220°:ssa uunissa ensin 15 minuuttia. Lisää hieman sulatettua voita ja paista toiset 15 minuuttia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Lisää päälle juustoraastetta (kuvan perunoissa parmesanrouhe) ja hieman korppujauhoja tai pähkinärouhetta ja laita takaisin uuniin 15 minuutiksi. Ja vielä kerran: päälle sulatettua voita ja viimeiset 15 minuuttia uunissa. Tikulla kokeillen voit vielä varmistaa, että perunat ovat varmasti kypsiä.

Hasselbackan perunat kasvisruuat peruna uuniperuna

One thought on “Hasselbackan perunat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s