Porsaan ohutleike, yrttiperunat ja uunipaprikat

Porsaan ohutleike on periaatteessa erittäin nopea ja helppotekoinen ruoka. Kuumalla pannulla pari minuuttia/puoli ja alkaa olla valmista.

Meillä tosin on tapana marinoida ennakkoon suurin osa porsaan- tai lampaanlihasta valmistetusta ruoasta, samoin kaikki linnut. Muutamia poikkeuksia on: esimerkiksi kanan koipi- ja siipipalat eivät kaipaa maustumista etukäteen ja ja kaikki “ohut” possukin maustuu ihan tarpeeksi pelkästään pannulla mausteet lisäten. Paksummat lihatuotteet vaativat mielestäni kyllä yön yli marinoitumisen, jotkut jopa täyden vuorokauden.

Naudanlihaa en kokonaisia isoja paisteja lukuun ottamatta ole etukäteen marinoinut ja siinä saattaa hyvinkin olla syy siihen, miksi naudanliha ei mieheni mielestä ole mistään kotoisin. Taidanpa joku kerta kokeilla: marinoin ja tarjoan, mutta en kerro etukäteen, mistä lihasta on kyse…

Tarkentaen voisimme siis sanoa: porsaan ohutleike on periaatteessa erittäin nopea ja helppotekoinen ruoka, jos marinointiaikaa ei oteta huomioon. Marinadin tekeminen ja lihojen siihen laittaminen edellispäivänä on kuitenkin vain muutaman minuutin homma ja kannattaa mielestäni tehdä – niin paljon maukkaampaa on liha sen jälkeen.

Yrttiperunoiden valmistusohjeen löydät täältä.
Grillipaprikoiden valmistusohjeen löydät täältä.

ANNOS: 2 hengelle
VALMISTUSAIKA: marinointia lukuunottamatta alle viisi minuuttia, marinointi vähintään 8-10 tuntia

AINEKSET:

1-2 porsaan ohutleikettä/ ruokailija (leikkeiden koko vaihtelee runsaasti: jos pieniä, niin kaksi – isoja yksi.

Marinadi:

½ dl oliiviöljyä
1 tl suolaa (mieluummin hieman vajaa, ei ainakaan kukkurallista)
1 rkl sitruunamehua
1tl tuoretta salviaa silputtuna
kourallinen tuoretta persiljaa silputtuna

marinointiaika n. 10 tuntia

Valmistusohje jääkin sitten varsin lyhyeksi: paista leikkeet kuumalla pannulla noin 2-3 minuuttia/puoli. Ja siinähän se!

grillipaprika halloumi porsaanleike peruna porsaanohutleike porsaanliha yrttiperuna

Jätä kommentti