Gluteenittomat suklaamuffinsit suklaakreemillä

Yöleipurin kyökissä sitä syntyi taas uusia ihmeellisiä luomuksia. On se vaan niin vinkeetä, että meikäläiselle leipomishimo iskee melkein poikkeuksetta yöllä, joskus jopa kello kahdentoista jälkeen saatan ruveta kaivamaan jauhoja ja kananmunia ja muuta tarvetta kaapeista ja aloitan taikinoiden kanssa touhuamisen.

Tällä kertaa piti sitten leipoa muffinseja, että pääsen kokeilemaan kreemin tekemistä. Kreemiä en ole koskaan aikaisemmin tehnyt tai käyttänyt ja sehän se vasta olikin niin hyvää, että kohta tämä tupa saattaa hukkua kreemillä koristeltuihin leivonnaisiin. Ainoa haittapuoli tässä leipomisessa on se, että useimmiten joudun syömään leipomukseni ihan vaan itsekseni, kun kerran huvileivontaa olen ryhtynyt harrastamaan, enkä esimerkiksi vierastarjoiluun tee. Isäntä ei makean perään ole alkuunkaan, joten ei ole hänestäkään apua tuotosteni tuhoamisessa. No, kokeileminen on hyvästä, sittenpähän tietää mitä tulevaisuudessa tarjolle laittaa. Vaan ne mahdollisesti kertyvät kilot…hm?

Korvapuusit ovat asia erikseen, kuten jo totesin edellisen muffinsireseptin kohdalla, niitä leivon ihan omiin tarpeisiini, pakastan ja sulattelen tarpeen mukaan. Melkein jopa toivon, ettei kukaan eksy varastojani vajentamaan.

ANNOS: 12 kappaletta

VALMISTUSAIKA: 30-40 minuuttia

AINEKSET:

Muffinsitaikina:

 • 100 gr voita tai margariinia
 • 2 dl sokeria
 • ½ tl suolaa
 • 1 dl kermaa
 • 2 kananmunaa
 • 4½ dl gluteeniton vehnäjauho
 • ½ dl kaakaojauhe
 • 3 tl vaniljasokeri
 • 2 tl leivinjauhe
 • 100 gr taloussuklaa

Kreemi:

 • 125 gr voita tai margariinia
 • 2 tl vaniljasokeria
 • 3½ dl tomusokeria
 • ½ dl kaakaojauhe
 • 2 rkl vettä

Taikinan teko:

Laita uuni kuumenemaan 200°:een.

Rouhi suklaa sopiviksi paloiksi oman maun mukaan.

Tee valmiiksi erilliseen astiaan seos jauhoista, kaakaosta, vaniljasokerista ja leivinjauheesta.

Pehmitä voi, sekoita sokerin kanssa. Lisää suola, kananmunat ja kerma. Sekoita hyvin.

Kaada kuivista aineista tehty seos  vähitellen rasvaseokseen samalla hyvin sekoittaen.

Lisää joukkoon suklaarouhe ja sekoita.

Jos käytät paperisia muffinsivuokia, voit annostella taikinan suoraan niihin. Tefloniset muffinsipellit täytyy voidella ensin (silikonisista en tiedä, kun en sellaisia omista). Älä annostele aivan täyteen, muffinsit kohoavat aika hienosti.

(Huom! Ainakin itselläni kävi yksien paperisten vuokien kanssa niin, että eivät ihan itseskeen pellillä kestäneet, vaan osasta taikina valui pellille. Kannattaa siis paperivuokakin laittaa  tefloniseen tai silikoniseen muffinsivuokaan, jos haluaa varmistaa lopputuloksen pysyvän kasassa).

Paista 200°:ssa uunissa 20-25 minuuttia. 20 minuutin jälkeen kannattaa puisella tikulla kokeilla kypsyys. Jos taikina ei siinä vaiheessa enää tartu tikkuun, voi leivonnaiset hyvin ottaa uunista pois – turhan kuiviksi ei kannata paistaa. Maku ja koostumus paranevat sitä mukaa, mitä pidempään saavat jääkaapissa olla.

Kreemin teko:

Pehmitä voi vatkaimella.

Lisää tomusokeri pienissä erissä, esim. desi kerrallaan

lisää vaniljasokeri ja kaakao

sekoita ja lisää vesi. Sekoita

Kreemin laittamiseen kannattaa käyttää kakkupursotinta, jonka erilaiset tyllat antavat mielikuvitukselle mahdollisuuden lentää – jos se osaa. Minulla eivät taidot tahi luovuus vielä kovin kummoisiin luomuksiin riitä, mutta kyllä harjoittelu varmasti vielä tuottaa tuloksia. Sen verran jo opin, että kreemi kannattaa tehdä niin paksuksi, että se juuri ja juuri puristuu tyllan läpi – löysempi ei enää oikein tuota minkäänlaista kuviota kreemin pintaan vaan se sulaa melko tasaiseksi massaksi.

Samoin lämmetessään kreemi muuttuu löysemmäksi, joten jos se pehmiää liikaa, niin kannattaa välillä käyttää jääkaapissa.

Tagit: gluteeniton kuppikakku muffinsi suklainen kuppikakku muffinsi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s