Röstit bataatista, hapankaalista ja juustosta

Helsingin Sanomien torstain ruokaliitteessä oli jokin aika sitten erilaisia hapankaalista valmistettuja ruokia. Kaikki vaikuttivat herkullisilta, mutta ensimmäiseksi päätimme kokeilla hapankaali-bataattiröstiä, koska pidämme sekä bataatista että hapankaalista varsin paljon.

Vaikka toki osasimmekin arvata, että hyväähän tästä täytyy tulla, niin lopputulos kuitenkin  yllätti maukkaudellaan. Hienosti taittoi bataatti hapankaalin happamuutta ja samoin hapankaali puolestaan bataatin makeutta. Kolmeen kertaan olemme jo ehtineet tehdä, sekä porsaanlihan että makkaroiden kanssa nautittuna. Erityisen hyvin, kuten hapankaali yleensäkin, tämä rösti sopii voimakkaasti maustettujen makkaroiden seuraksi.

Ohjeessa kehoitetaan laittamaan röstiin voimakkaan makuista juustoa. Viimeisimmän tein kuitenkin mozzarellaraasteesta ja täytyy sanoa, että ainakin omille makuhermoilleni tämä oli ehdottomasti paras vaihtoehto.

Tein puolet alla olevasta ohjeesta ja se riitti tosiaan mainosti kahdelle. Ohjeesta poiketen laitoin tuohon puoleenkin määrään kokonaisen kananmunan, eikä ollut yhtään liikaa – saattaa olla, että puolella eivät olisi edes kasassa pysyneet.Toisin sanoen isompaan annokseen kannattaa laittaa kaksi munaa. Vatkasin kananmunan koostumuksen rikki  ja vasta sitten lisäsin muut aineet, muna sekoittui näin paremmin muihin ainesosiin.

Hapankaalista pitää nesteet puristaa ulos varsin tehokkaasti. Painelin oikein kunnolla siivilän pohjaan, että sain riittävän kuivaa massaa.

Voita saa pannulla olla reippaasti paistettaessa, etteivät tartu kiinni ja mene rikki. Eikä pannu saa tosiaankaan olla liian kuuma, jolloin pinta palaa, massa ei tiivisty ja lopputulos  jää raa’aksi.

ANNOS: 4 henkeä
VALMISTUSAIKA: 20-30 minuuttia

  • 400 gr hapankaalia
  • 300 gr bataattia
  • ½ tl suolaa
  • 2 kananmuna
  • 100 gr (vahvaa) juustoraastetta
  • voita paistamiseen

Lisäksi:
1 prk smetanaa
hienonnettua tilliä
kapriksia
aurinkokuivattua tomaattia

Kaada hapankaali siivilään ja painele siitä neste huolellisesti pois. Ja tämä tosiaan tarkoittaa huolella painelemista, lusikalla tai survimella oikein voimakkaasti. Jos massa jää märäksi, myös rösteistä tulee märkiä ja helposti hajoavia.

Kuori ja raasta bataatti raastimen karkealla sivulla.

Vatkaa ensimmäiseksi kananmuna lusikalla “rikki” kulhon pohjalla.

Lisää hapankaali, bataatti, suola, kananmuna ja juustoraaste ja sekoita huolella..

Kuumenna paistinpannu keskilämpöiseksi ja käytä runsaasti voita paistamiseen. Jos rasvaa on liian vähän, röstit tarttuvat pannun pohjaan ja hajoavat ja jos taas liian kuuma pannu, pinta palaa eikä sisäosa kypsy eikä kiinteydy.

Nosta pannulle keoiksi kolme ruokalusikallista seosta. Painele pihveiksi ja paista molemmin puolin kolme minuuttia tai kunnes röstit ovat paistuneet kauniin ruskeiksi ja pysyvät hyvin kasassa.

Tagit: bataatti bataattihapankaalirösti bataattirösti hapankaali rösti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s