Valkosipuliset jättikatkaravun pyrstöt

Niin se vaan on, että kun näiden herkkujen makuun on kunnolla päässyt, niin mieli tekee laittaa niitä tuon tuostakin. Tätä valkosipulista versiota on nyt tehty kolmeen kertaan, joskaan ei pelkästään siksi, että niin hyville maistuvat vaan taas kerran siksi, että ottamani kuvat ovat pariin kertaan täysin epäonnistuneet. Eipä se tämä viimeisinkään yritys oikein onnistunut, mutta saa nyt kelvata toistaiseksi.

Suurinta ongelmaa kuvaamisessa tuottaa tarkan otoksen saaminen. Kun kameran näytössä kuva näyttää täysin skarpilta, luotan siihen tietenkin – vaan kun menen sitten kuvia koneelle lataamaan, niin johan saan havaita kaikkien olevan enemmän tai vähemmän epätarkkoja. Ja siinä vaiheessa tietenkin jokainen katkarapu on kadonnut parempiin suihin viimeistä murua myöten.

No se kuvaamisesta, ruokahan tässä on pääasia. (Totta kuitenkin, että ei huonolla kuvalla oikein ketään houkutella kyseistä ateriakokonaisuutta kokeilemaan.) Joka tapauksessa nämä ovat varsinaista herkkua melkein miten vain laitettuna, mutta tämän reseptin mukaisesta kastikkeesta pidän itse ehkä eniten. Ravut on paistettu runsaalla valkosipulilla, sitruunalla ja persiljalla maustetussa voissa. Voin seassa osittain öljyä, sillä lientä saa olla reippaasti katkojen ja risoton päälle valeltavaksi vielä lautasella.  

Arborioriisistä tehdyt risotot sopivat erinomaisesti jättikatkaravun pyrstöjen kanssa tarjottavaksi. Olemme tehneet näitä risottoja sekä sienillä että ilman ja tällä kertaa tarjolla on pinaattisitruunarisotto. Yksinkertainen, mutta herkullinen. Risotto kannattaa tehdä valmiiksi jo ennen rapujen paistumista. Pyrstöt valmistuvat 15 minuutissa ja sen aikaa risotto saa vielä rauhassa hautua kannen alla.

Ihmisten ruokahalut ja mieliteot vaihtelevat runsaasti. Alla oleva ohje on tarkoitettu kahdelle henkilölle, mutta sellaiselle kuin minä ja mieheni: eli vähän ei riitä alkuunkaan. Voi olla että joku toinen on tyytyväisenä maha pullollaan jo pienemmästäkin pyrstömäärästä.

Katkojen kanssa voit syödä pastaa tai riisiä. Kuvassa spaghettia tomaattikastikkeeseen pyöriteltynä, katkat ja niiden kastike lusikoitu ympärille.

Jos risottoa laittaa, niin pinaattirisotto sopii jättikatkojen kanssa erityisen hyvin.

Pinaattirisoton ohjeen löydät täältä.

ANNOS: 2 henkilöä
VALMISTUSAIKA: 15 minuuttia

AINEKSET:

  • 14 jättikatkaravun pyrstöä
  • oliiviöljyä
  • iso nokare voita
  • 3-6 valkosipulin kynttä (oman maun mukaan)
  • mustapippuria oman maun mukaan
  • ½ tl suolaa
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa

Sulata pakastetut pyrstöt ensin. Suolaa ne sitten kevyesti noin puoli tuntia ennen paistamista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKuumenna öljy ja voi pannussa. Lisää murskattu valkosipuli, sitruunamehu, persilja, suola ja pippuri. Pyörittele niitä ihan pieni hetki pannulla ja lisää sitten katkaravut. Niiden kypsyminen ei kauaa kestä, muutaman kerran voi paistumisen aikana käännellä ja kun pyrstön molemmat kyljet ovat saaneet kaunista rusottavaa väriä, ne ovat valmiit. Liian pitkään ei kannata paistella, koska silloin ravunpyrstö saattaa muuttua kumimaiseksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tagit: jättikatkarapu jättikatkaravun pyrstöt katkarapu valkosipuliset katkaravut jättikatkaravut

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s