Masalaperunat Ottolenghin tapaan

Kylläpä aikaa kiitää vinhaa vauhtia! En ole edes huomannut, että törmäsin tähän reseptiin jo vuoden 2021 joulukuussa selatessani Instagramia. Vegeviettelyksen postaama kuva kerrassaan herkullisen näköisistä perunoista herätti välittömästi kiinnostukseni. 

Koska en ihan vaan itselleni viitsinyt ruveta kokkaamaan ateriaa, jonka valmistaminen kestää reilun tunnin, niin jouduin odottamaan ensimmäistä sopivaa tilaisuutta liittää nämä perunat vieraille tarjottavaan illalliseen. Ja täytyy sanoa, että ei tuottanut pettymystä sen enempää kokille kuin vieraillekaan. Taas löytyi uusi oivallinen tapa valmistaa perunaa ja on näitä sitten jo toistamiseenkin muutama kerta ehditty tekemään. 

Tosin olen jättänyt ohjeessa mainitut korianterichutneyn ja tamarindikastikkeen tekemättä ja gurtin sijaan  olen käyttänyt smetanakastikketta. Paahdetut kikherneet jäivät tässä niukassa versiossa aavistuksen verran liian kuiviksi, joten seuraavilla kerroilla olen nekin jättänyt pois pois. Perunat sinälläänkin ovat todella maukkaita ja ohuet punasipuliviipaleet niiden päällä kerrassaan must. Kuva on otettu ensimmäisestä versiosta, josta vaan syystä tai toisesta unohtui chili, joka kyllä tuo kivan tulisen vivahteen, jos sitä haluaa.

Luultavasti olen jäänyt jostakin makunautinnosta paitsi, kun en täysin ohjeen mukaista kokoonpanoa ole toistaiseksi laittanut. Tulen varmasti vielä joskus kokeilemaan. Aika tuon näyttää.

Alkuperäinen resepti kaikkine lisukkeineen löytyy täältä:   Masalaperunat Ottolenghin ohjeella – Vegeviettelys

Smetanakastikkeen ohje löytyy täältä

ANNOS: 4 henkeä
VALMISTUSAIKA: noin 1 tunti

AINEKSET:

Masalaperunat

 • 750 g kiinteitä perunoita
 • 2 rkl öljyä
 • 1 tl garam masalaa
 • 1/2 tl kurkumaa
 • 1/2 tl suolaa
 • 1/2 tl mustapippuria

Paahdetut kikherneet

 • 1 tlk (230 g) kikherneitä
 • 1/4 tl garam masalaa
 • 1/4 tl suolaa
 • öljyä paistamiseen

Lisäksi

 • 1/2 pieni punasipuli
 • smetanakastike
 • persiljaa
 • 1 vihreä chili

Pese perunat ja viipaloi ne noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Laita perunat kattilaan, lisää 2 tl suolaa sekä sen verran vettä, että perunat juuri ja juuri peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi, sammuta levy ja kypsennä perunoita 6 minuuttia tai kunnes ne ovat napakan kypsiä.

Taputele perunat talouspaperilla kuiviksi. Sekoita öljy ja mausteet ja pöyhi mausteöljy perunoiden pintaan. Levitä perunaviipaleet väljästi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paahda 240 asteisessa uunissa n. 35 minuuttia tai kunnes perunat ovat paahtuneet syvän kullanruskeiksi.

Huuhtele ja valuta kikherneet. Kuumenna öljy pannulla. Paahda kikherneet rapeiksi. Lisää mausteet ja paista vielä minuutti tai kaksi. Sekoita valmiiden perunoiden joukkoon.

Puhdista chilistä siemenet ja leikkaa se ohuiksi renkaiksi. Sekoita makusi mukainen määrä perunoiden joukkoon.
Leikkaa sipulista ohuita renkaita ja aseta perunoiden päälle. Viimeistele kokonaisuus silputulla persiljalla.

Tagit: peruna ottolenghinperuna uuniperuna paistettu peruna kasvisruuat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s