Parmesaanihauki

Haukifile, joka on pyöritelty parmesaanijuustossa, johon on puolestaan sekoitettu persiljaa, tilliä, rosmariinia ja basilikaa. Haukifile, joka on sitruunavoissa paistettu. Kyljessä perunasellerisosetta, rakuunaporkkanoita ja valkosipulipapuja. Ei voi muuta kuin todeta, että hyvältä maistui ja tulipa syötyä vähän liiankin kanssa. 

Hauki ei taida Suomessa olla erityisen arvostettu kala ja senpä tähden sitä kaupoista saakin varsin edulliseen kilohintaan. Itse pidän kyseisestä kalasta ja sen kiinteästä vähärasvaisesta lihasta. Ilmeisesti se on tuo melkoinen ruotoisuus, mikä vaikuttaa niin suosioon kuin hintaankin – minua tosin eivät ruodot haittaa missään kalassa, ainahan ne siitä pois saa. Olen joskus kuullut myös sanottavan, että kunnon kalansyöjällä on ”ruotosuodatin” valmiiksi suussaan, eli tottunut kalojen popsija syö kalaa kuin kalaa eivätkä ruodot hevillä kurkkuun saakka pääse.

Tällä samaisella ohjeella voi ilman muuta laittaa muitakin kaloja. Kalan tosin pitää olla lihaisa, jotta se kannattaa mihinkään kuoreen pyöritellä… paksu kuori täytteenään laiha kalanlipare ei kuulosta kovinkaan herkulliselta. Muun muassa pulskat ja isot ahvenet, kuha, turska ja seikin käyvät mainioisti.

Rakuunaporkkanat on esikeitetty ja jäähdytetty – tämä vaihe kannattaa siis tehdä jo ennakkoon ateriakokonaisuutta suunniteltaessa. 

Perunasellerisoseen valmistusohjeen löydät täältä.
Rakuunaporkkanoiden valmistusohjeen löydät täältä.
Valkosipulipapujen valmistusohjeen löydät täältä.

ANNOS: 2 hengelle
VALMISTUSAIKA: 20 minuuttia

AINEKSET:

  • n. 250-300 gr haukifilettä
  • 1kananmuna
  • parmesanraastetta
  • tuoretta tilliä
  • tuoretta persiljaa
  • tuoretta basilikaa
  • 1 tl hienonnettua tuoretta rosmariinia
  • mustapippuria, suolaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • voita

Suolaa ja pippuroi hauki noin tuntia ennen paistamista.

Vatkaa kananmuna yhdelle syvälle lautaselle ja tee toiselle seos parmesanrouheesta, hienonnetusta tillistä, hienonnetusta persiljasta, hienonnetusta rosmariinista ja hienonnetusta basilikasta.

Pyöritä haukifileet ensin kananmunassa ja sen jälkeen parmesan-yrttiseoksessa.

Kuumenna pannulla tilkka oliiviöljyä ja reilusti voita. Pidä lämpö sellaisena, että voi ei pala ja katso myös, että öljyä/voita on riittävästi, sillä juusto tarttuu helposti pannun pohjaan ja irtoaa kalasta.

Lisää sekaan pari ruokalusikallista sitruunamehua. Paista kalat molemmin puolin täysin kypsiksi. Riippuu kalan paksuudesta, kuinka paljon aikaa tämä vaatii, mutta suunnilleen 3-5 minuuttia / puoli. Älä myöskään polta kalan kuorrutusta, vaan paista se kauniin kullanruskehtavaksi.

Tagit: hauki parmesaani parmesaanihauki pavut perunasellerisose rakuunaporkkanat valkosipulipavut

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s